Google Ads tips:
haal meer uit je online campagnes

Wil je het maximale uit je Google Ads-campagnes halen en je online zichtbaarheid vergroten? Meer clicks naar je website & meer leads?
Ontdek in dit artikel drie exclusieve tips waarmee je jouw Google Ads kunt optimaliseren en indrukwekkende resultaten kunt behalen. Laten we direct van start gaan...

Jouw Google Ads door SPHYNX branding agency uit Kortrijk. Bedenken, opzetten en optimaliseren van advertenties voor op Google.

1. Focus op de juiste zoekwoorden

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle Google Ads-campagne is het gebruik van doelgerichte zoekwoorden. Begin met het identificeren van de specifieke zoektermen die jouw doelgroep waarschijnlijk gebruikt bij het zoeken naar producten of diensten zoals die van jou.

Google Ads Zoekwoordplanner

Gebruik tools zoals de Google Keyword Planner om zoekwoorden met een hoog zoekvolume en lage concurrentie te vinden. Probeer long-tail zoekwoorden op te nemen, aangezien deze vaak resulteren in meer relevante klikken. 

Opmaken van een Zoekwoorden onderzoek voor het optimaliseren van je website om beter gevonden te worden op Google

long-tail
zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden zijn specifieke zoektermen die uit meerdere woorden bestaan en een lager zoekvolume hebben, maar vaak een hogere koopintentie hebben. 

In tegenstelling tot brede zoekwoorden, die algemener zijn en meer concurrentie hebben, richten long-tail zoekwoorden zich op een specifieke niche of behoefte van de gebruiker.

Door te focussen op long-tail zoekwoorden kun je je doelgroep beter bereiken en de kans vergroten dat ze daadwerkelijk converteren.Vergeet ook niet om regelmatig je zoekwoorden te herzien en aan te passen op basis van de prestaties en veranderende marktomstandigheden.

2. Optimaliseer je Advertentieteksten voor meer Conversies

Onderschat nooit de impact van je advertentieteksten. Ze hebben het vermogen om het succes van je Google Ads-campagnes te bepalen. Het is essentieel om unieke, aantrekkelijke & overtuigende teksten te schrijven die potentiële klanten aanspreken en aanzetten tot actie.

Hier zijn enkele tips voor het optimaliseren van je advertentieteksten:

 • Wees specifiek en relevant
  Zorg ervoor dat je advertentieteksten direct aansluiten bij de zoekintentie van de gebruiker. Vermeld duidelijk de voordelen van jouw producten of diensten.

 • Voeg een call-to-action toe
  Moedig de gebruiker aan om actie te ondernemen door een duidelijke call-to-action toe te voegen, zoals "Koop nu", "Probeer gratis" of "Ontvang een offerte".

 • Gebruik relevante componenten
  Geef je tekstadvertenties een boost door gebruik te maken van componenten. Deze contentitems stellen je in staat om extra nuttige informatie over je bedrijf te tonen bij je advertenties. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Je bedrijfslocatie, zodat potentiële klanten weten waar ze je kunnen vinden.
  • Je telefoonnummer, zodat ze direct contact met je kunnen opnemen.
  • Recensies, om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen.
  • Sitelinks, waarmee je extra links naar relevante webpagina's kunt toevoegen.
  • Highlights, om belangrijke kenmerken of voordelen van je producten of diensten te benadrukken.

3. Maak Slim Gebruik van Uitgesloten Zoekwoorden

Het optimaliseren van je Google Ads-campagnes gaat niet alleen over het toevoegen van de juiste zoekwoorden, maar ook over het uitsluiten van irrelevante zoekopdrachten. Door slim gebruik te maken van uitsluitingszoekwoorden, voorkom je dat je advertenties worden weergegeven voor zoekopdrachten die niet gerelateerd zijn aan jouw aanbod.

Analyseer regelmatig je zoektermen rapporten in Google Ads om te identificeren welke zoekopdrachten tot vertoningen hebben geleid. Voeg vervolgens negatieve zoekwoorden toe aan je advertentiecampagne om ongewenst verkeer uit te sluiten en je budget effectiever te benutten.

Google Ads Campagnes Google Ads Campagnes Google Ads Campagnes

Wil je betere advertenties met meer resultaat?

Als Google Partner zijn we gespecialiseerd in het beheren en optimaliseren van Google Ads-campagnes, met als doel jouw online aanwezigheid te verbeteren en conversies te stimuleren.

Hoe kunnen we jou helpen?

Als Google Partner creëren wij krachtige campagnes die voor waardevolle leads zorgen.